Foto: LETA
Prasot pārtraukt aizliegumu ķēdi, Rīgā pie Rātsnama piektdienas vakarā protestēja aptuveni pussimts cilvēku.

Protestētājus uzrunāja Rīgas domes deputāts no Latvijas Krievu savienības (LKS) Miroslavs Mitrofanovs. Viņš klātesošos informēja, ka pasākumu ir pieteicis kā privātpersona. Mitrofanovs uzsvēra, ka šodien ir izdevies sasniegt galveno protestētāju mērķi - pārtraukt aizliegumus, kas vērsti pret LKS.

Pasākumā piedalījās LKS Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, Rīgas domes deputāts Jakovs Pliners un citi politiķi.

Sapulces laikā tika izteikti pārmetumi Latvijas valdībai, Valsts prezidentam, nacionāli noskaņotiem iedzīvotājiem, ka tiek jaukts karš Ukrainā ar Otro pasaules karu, ka, vēloties atriebties Putinam, tiek apdraudēta Latvijas iedzīvotāju vārda brīvība un ekonomiskā labklājība. Protestētāji tika aicināti parakstīties zem kopīga aicinājuma Valsts prezidentam Egilam Levitam, nodrošināt vārda brīvību Latvijā.

Pasākums faktiski notiek krievu valodā, vien atsevišķi saukļi vai teikumi tiek izteikti latviski.

Pēc pasākuma oficiālās slēgšanas protestētāji neizklīda, bet turpināja nelielos pulciņos apspriest iekšpolitisko situāciju Latvijā, kā arī notikumus Ukrainā.

Policija pasākumu uzraudzīja, izmantojot arī dronus. Pēc pulksten 20 Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska ziņoja, ka pikets ir beidzies bez starpgadījumiem, cilvēki izklīst. Policija turpina uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību.

Kā ziņots, LKS šodien Vecrīgā, pie Rātsnama, protestē pret aizliegumu rīkot protesta akcijas. Pasākuma mērķis ir "aizliegt uzlikt aizliegumus visām LKS publiskām protesta akcijām".

Pirms protesta akcijas policija ar barjerām norobežoja Rātslaukumu. Notikuma vietā dežurēja daudz policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!