Foto: LETA

Otrdien, 7. jūnijā, neilgi pirms pulksten 13 glābēji saņēma izsaukumu uz Dzirnieku ielu Mārupē, kur ugunsgrēks bija izcēlies noliktavas ēkā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 500 cilvēki, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Pulksten 14.50 ugunsgrēks likvidēts.

Otrdienas pievakarē ugunsdzēsēji steidzās uz Melnsila ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. Ar glābšanas masku palīdzību, ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba septiņus cilvēkus,

Saviem spēkiem no ēkas evakuējās 37 cilvēki. Pulksten 21.38 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt Valmieras novada Vecates pagastā glābēji no ūdenstilpes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrolīnijas balsts, kompresors, siena ruļļi, koks, ekskavators, trīs vieglās automašīnas, dārza māja, siltumnīca un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 48 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!