Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) nākamnedēļ dosies uz Spāniju, lai 13.jūnijā tiktos ar Spānijas premjerministru Pedro Sančesu un pārrunātu drošības situāciju Eiropā saistībā ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā, atbalstu Ukrainai un Madridē plānotā NATO samita lēmumus Austrumu flanga stiprināšanā.

Kā informēja premjera preses sekretārs Sandis Sabajevs, Kariņš ar Sančesu pārrunās arī Spānijas ieguldījumu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Spānija ir viena no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstīm.

Tāpat Kariņš vizītes laikā apmeklēs telekomunikāciju uzņēmuma "Telefonica" tehnoloģiju un digitālās apmācības centru, kā arī sniegs vairākas intervijas masu medijiem.

Maija beigās laikraksts laikraksts "El Pais" vēstīja, ka Spānija plāno nosūtīt NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai Latvijā Norvēģijas zenītraķešu sistēmas NASAMS bateriju un aptuveni 100 karavīrus, kas pievienosies apmēram 500 šobrīd Baltijā jau esošajiem spāņu karavīriem.

Kopš Krievija 24.februārī iebruka Ukrainā, Spānija jau paziņojusi, ka sūta uz Latviju vēl 150 karavīrus.

Savukārt jūnija sākumā laikraksts "El Pais", atsaucoties uz avotiem Spānijas valdībā, ziņoja, ka Spānija ir gatava piegādāt Ukrainai zenītraķešu kompleksus un Vācijā ražotos tankus "Leopard", kuru izmantošanai ukraiņu karavīri sākotnēji tiktu apmācīti Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!