Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 18. jūnijā, Aizkrauklē, militārajās mācībās "Verbom" NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā un Lietuvā karavīri kopā ar zemessargiem šķērsos Daugavas upi pār pontona tiltu, portālu "Delfi" informēja Nacionālie Bruņotie spēki (NBS).

Mācību galvenais uzdevums ir pilnveidot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas inženieru spējas, veidojot pārceltuves pār ūdens šķēršļiem un atbalstot manevra vienības, tos šķērsojot, norāda NBS.

Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi pārstāv karavīri no 13 NATO dalībvalstīm, ieskaitot arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1700 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Tāpat NBS aicina ar sapratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem satiksmes kustības apgrūtinājumiem uz Rīga-Aizkraukle un Aizkraukle-Rīga autoceļa.

Bruņoto spēku pārstāvji norāda, ka iespēju robežās operatīvā informācija par NBS un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku "Twitter" profilā un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!