Foto: LETA

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā, Mārstaļu ielā ugunsdzēsēji no piedūmotām telpām izglāba četrus cilvēkus, bet divi evakuējās pašu spēkiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 4.13, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega veļas telpa 15 kvadrātmetru platībā un ventilācijas šahta viena kvadrātmetra platībā.

Ar glābšanas masku palīdzību, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba četrus cilvēkus, līdztekus divi cilvēki evakuējās saviem spēkiem.

Pulksten 7.22 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Vakardien visas dienas garumā Siguldā norisinājās pazudušā bērna meklēšanas darbi. Ūdenslīdēji pārbaudīja Gaujas upes gultni apmēram astoņu kilometru garumā. Otrdien meklēšanas darbi turpināsies.

Ugunsdzēsēji pirmdien steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, žogs, elektroinstalācija, divas vieglās automašīnas, traktors, pļaujmašīna un trīs garāžas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 21 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!