Foto: LETA

Atsevišķu autobusu reisu neizpilde gadās visiem pārvadātājiem, bet kopumā Latvijā reģionālo autobusu reisu izpilde ir 99,6-99,7% apmērā, intervijā aģentūrai LETA stāstīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Sabiedriskā transporta padome pirmdien vērtēs, vai lauzt līgumu ar AS "Liepājas autobusu parks", kas, sākot sabiedriskā transporta pakalpojuma sniegšanu Ogres un Aizkraukles novados, 1.jūlijā un tam sekojošās dienās nespēja izpildīt lielāko daļu reisu.

"Ir jāsaprot tas, vai netiek izpildīts viens vai divi reisi, vai tas ir sistemātisks apjoms. Atsevišķu reisu neizpilde gadās visiem pārvadātājiem," stāstīja Godiņš, piebilstot, ka šogad pirmajā ceturksnī no visiem reisiem neizpildīti bija 0,37%.

Kā uzsvēra Autotransporta direkcijas vadītājs, "Liepājas autobusu parka" gadījumā ir liels neizpildīto reisu skaits īsā laika posmā. Reisu neizpilde gadās ik pa laikam vai nu tehnisku iemeslu dēļ, vai šoferu slimošanas dēļ. Piemēram, "CATA" šogad februārī neizpildīja vairāk nekā 170 reisus, no kuriem 130 reisi neizpildīti tieši šoferu slimošanas dēļ un vairāk nekā 30 reisi tehnisku problēmu dēļ.

"Tas nozīmē, ka arī viņiem nebija rezerves, lai kompensētu šoferu slimošanu un nodrošinātu visu reisu izpildi. Ja salīdzina, tad 170 reisi mēnesī nav maz," teica Godiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!