Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šonedēļ ar rezolūciju ir uzdevis visiem ministriem un Valsts kancelejai gatavoties enerģijas taupības pasākumu ieviešanai gaidāmajā apkures sezonā, portālu "Delfi" informēja premjera birojā.

Rezolūcijā Kariņš lūdz visām ministrijām un Valsts kancelejai līdz šā gada 19. augustam sniegt informāciju Ekonomikas ministrijai (EM) par katra resora iestāžu un kapitālsabiedrību plānotajiem enerģijas patēriņa samazināšanas pasākumiem 2022./2023. gada apkures sezonā.

Tāpat ministrijām jāsniedz informācija par prognozēto siltumenerģijas, elektroenerģijas, transporta vajadzībām paredzētās degvielas un dabasgāzes ietaupījuma apjomu.

Savukārt ekonomikas ministrei Ilzei Indriksonei (NA) premjers lūdz līdz šā gada 2. septembrim apkopot ministriju sniegto informāciju par plānotajiem enerģijas patēriņa samazināšanas pasākumiem 2022./2023. gada apkures sezonā, veikt labās prakses analīzi, kā arī izstrādāt vadlīnijas, nosakot tajās konkrētus mērķus enerģijas ietaupījumam 2022./2023. gada apkures sezonā.

Izstrādāto vadlīniju projektu ministrei būs jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā.

"Krievija turpina brutālo karu Ukrainā, kā arī ar šantāžas palīdzību, izmantojot energoresursus, cenšas gan vājināt, gan sašķelt Eiropas Savienības dalībvalstis tās atbalstā Ukrainai. Krievijai tas neizdosies, ja spēsim vienoti un solidāri pārvarēt grūtības, tādēļ esmu uzdevis visiem ministriem un Valsts kancelejai gatavoties enerģijas taupības pasākumu īstenošanai," uzsver Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!