Foto: F64

Svētdienas izskaņā un naktī uz pirmdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz divām vietām Jūrmalā, kur dega paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki – vienā gadījumā liesmas izplatījās dzīvojamā mājā, garāžā un automašīnā. Dzīvojamā māja dega arī citā adresē Jūrmalā, no kuras evakuējās pieci cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Pēc pulksten 2 naktī saņemts izsaukums uz Viktorijas ielu Jūrmalā, kur deg dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja, terase, garāža un vieglā automašīna. Kopējā degšanas platība bija 112 kvadrātmetri. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Pusseptiņos no rīta šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt svētdien 21 vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Druvu ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas pirmais un otrais stāvs. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Sestdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz Ikšķili, kur vienstāvu dzīvojamai mājai dega pirmais stāvs uz jumts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Tāpat glābēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Medzes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja.

Piektdienas pēcpusdienā glābēji steidzās uz Jāņa Čakstes ielu Dobelē, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, glābēji iekļuva dzīvoklī un no piedūmotās telpas izglāba cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji izvēdināja telpas un darbu notikuma vietā pabeidza. Dzīvoklī dūmu detektors uzstādīts nebija.

Svētdien pussešos vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Salas pagasta Kūdru, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikusi vieglās automašīnas un autobusa sadursme. Ugunsdzēsēji izcēla vienu cilvēku no vieglās automašīnas nodeva NMPD mediķiem. Automašīnām atvienotas akumulatoru klemmes, sakārota ceļa braucamā daļa.

Vēl piektdien VUGD Ventspils novada Usmas pagastā no ezera izcēla bojāgājušu cilvēku, bet sestdien Hipokrāta ielā Rīgā no ūdenstilpes glābēji izcēla bojāgājušo. Abos gadījumos cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Latvijā aktīvi notiek ražas novākšana, līdz ar to pieaug izsaukumu skaits, kuros deg labības rugāji, siena ruļļi, un lauksaimniecības tehnika. Nedēļas nogalē Rēzeknes novada Ozolaines pagastā dega kombains, Pūres pagastā dega siena prese un salmi, Umurgas pagastā graudu žāvēšanas kamerā dega graudi un graudu pelavas, Platones pagastā dega labības rugāji, Kurmāles pagastā dega rugāju lauks un vieglā automašīna, bet Sēļu pagastā dega labības rugāji trīs hektāru platībā un elektrības stabs.

Sestdien Taurupes pagastā traktora piekabē dega siena ruļļi, Variņu pagastā dega labības rugāji, bet Kandavas pagastā dega kombains.

Savukārt Alsungas pagastā dega rugāju lauks, Vaiņodes pagastā traktora piekabē dega siena ruļļi, Allažu pagastā dega labības lauks.

Arī citos Latvijas novados deguši lauki un lauksaimniecības tehnika.

Kopumā nedēļas nogalē VUGD saņēma 190 izsaukumus – 83 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 72 uz glābšanas darbiem, bet 35 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!