Foto: PantherMedia/Scanpix

Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) izglītības iestādēs augustā turpinās uzņemšana mācībām un studijām, kur cilvēki ar invaliditāti vai prognozējamu invaliditāti var apgūt daudzas noderīgas profesijas bez maksas, portālu "Delfi" informēja SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Glušina.

Kā informēja Glušina, SIVA Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā iespējams kļūt par komercdarbības organizatoru, grāmatvedi, programmētāju, pavāru, floristu, dārzkopi, atslēdznieku, kā arī apgūt virkni citas darba tirgū pieprasītas profesijas.

Pieteikšanās mācībām ir atvērta līdz 31. augustam.

SIVA izglītības iestādēs iespējams ne tikai iegūt izglītību, bet arī saņemt karjeras konsultācijas, sociālo rehabilitāciju, ārstnieciskos, sporta un relaksācijas pakalpojumus.

Kā uzsvēra Glušina, abās izglītības iestādēs ir pilnībā pielāgota vide cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī pieejama dienesta viesnīca un daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas, piemēram, trenažieru zāle, autoskola, baseins, novuss, vokālais ansamblis, galda spēles, galda teniss, koncerti, dzejas un deju vakari, radošās darbnīcas, sarunas un diskusijas.

Pirms mācību vai studiju uzsākšanas SIVA speciālisti veic profesionālās piemērotības noteikšanu. Tās laikā, ņemot vērā cilvēka iepriekš iegūto izglītību, intereses un veselības stāvokli, tiek noskaidrotas viņa stiprās puses un ieteikti konkrēti mācību vai studiju kursi.

Tas ir bezmaksas pakalpojums, kam iespējams pieteikties SIVA mājaslapā, zvanot uz tālruni 29249084 vai 29187093, kā arī rakstot e-pastu uz ppn@siva.gov.lv, skaidroja Glušina.

SIVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!