Foto: LETA

Ceturtdien, 1. septembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" noskaidroja dienestā.

Neilgi pirms pulksten 12 ugunsdzēsēji devās uz Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāziju Paula Lejiņa ielā Rīgā. Pārmeklējot ēku, konstatēts, ka tās pagrabstāvā deg ripzāģis divu kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās apmēram 250 cilvēki no ēkas jau bija evakuējušies. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 12.50.

@krista_vas 1.septembris Ziemeļvalsts ģimnāzijā! #fire #firemen #1september ♬ THE FIREMEN SONG by Misss Greeen - Miss Green 💚

Savukārt vakarā glābēji steidzās uz Cēsu novada Līgatni, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega galds un siena. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, kravas automašīna, elektrības sadales skapis, neapsaimniekota ēka, nojume, siena ruļļi, sadzīves tehnika, sausā zāle un niedres, papīri kāpņu telpā, mēbeles un siena, spilvens un vieglā automašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!