Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizvadītajā nedēļā, no 10. līdz 16. oktobrim, Latvijā par 22,8% samazinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Kā ziņo SPKC, pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēti 5189 jauni Covid-19 gadījumi.

Infekcijas reproduktivitātes koeficienta samazināšanās līdz (R) 0,85 norāda uz lēnāku infekcijas slimības izplatīšanos sabiedrībā salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu. Par 8% samazinājies pacientu skaits stacionāros, ziņo SPKC.

Iepriekšējās nedēļas laikā Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis tikai Zemgalē, bet pārējos reģionos turpināja samazināties. Gandrīz visās vecuma grupās turpina samazināties saslimstība ar Covid-19, tomēr vecuma grupā no 60 līdz 79 gadu vecumam samazinājums vairs nav izteikts.

Pielāgotās vakcīnas pret Covid-19 ir pieejamas ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos. SPKC atgādina, ka šobrīd ir iespējams vakcinēties arī pret gripu, tādējādi pasargājot sevi no gripas izraisītām komplikācijām. Īpaši nozīmīgi tas ir hronisko slimību pacientiem, senioriem, bērniem un grūtniecēm, kā arī tiem cilvēkiem, kuriem plānots saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, piemēram, plānveida operācijas. Vakcināciju pret gripu un Covid-19 var saņemt vienā vakcinācijas reizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!