Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītājā nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsa 29 ugunsgrēkus. Svētdien, degot sadzīves mantām Babītes pagastā, no dzīvojamās mājas evakuējās 10 tās iedzīvotāji, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienestā.

Svētdien neilgi pirms sešiem vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki.

Savukārt sestdien neilgi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums uz Cēsu novada Priekuļu pagastu, kur kokapstrādes uzņēmumā dega skaidas. Ap diviem naktī šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā strādāja arī divi Liepas pašvaldības formējuma ugunsdzēsēji.

Piektdien glābēji saņēma izsaukumu uz Rūpniecības ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāva ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg metāla angāra iekšpuse pilnā platībā, kurā iekšā atradās tehnoloģiskās iekārtas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 56 cilvēki. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Svētdien Cēsu novada Zosēnu pagastā no ūdenstilpes izcelts bojāgājušais, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Tāpat svētdien sešos vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Rīgas ielā Tukumā, kurā bija iesaistītas divas vieglās automašīnas, glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no automašīnas atbrīvoja cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pēc tam ugunsdzēsēji sakārtoja ceļa braucamo daļu un darbs notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz svētdienu, īsi pēc pusnakts ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur uz Dienvidu tilta noticis ceļu satiksmes negadījums. Tilta norobežojuma konstrukcijās ietriekusies automašīna un tajā ir iespiesti cilvēki. Viens cilvēks no automašīnas izkļuva saviem spēkiem, savukārt otru, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja ugunsdzēsēji glābēji un nodeva NMPD mediķiem. Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Kopumā aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD saņēma 95 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 47 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!