Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Latvijas politiskās vides pamatus nule aizvadītās vēlēšanas nemainīs, sarunā ar "Delfi" paredz ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails. Karjeras diplomāts nekomentē partijas un politiskos uzskatus ne Latvijā, ne savā dzimtenē, tomēr norāda, ka starp abām valstīm turpināsies cieša sadarbība, gan īstenojot dažādas reformas Latvijā, gan sniedzot nelokāmi spēcīgu atbalstu Ukrainai.

Kārvails Ārlietu dienestā dažādos posteņos no karstās Bagdādes līdz Nepālas galvaspilsētai Katmandu savai valstij kalpojis jau 35 gadus. Latvijā viņš ar ģimeni ieradās tieši pirms trim gadiem, kad viņu darbam nozīmēja toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps. Pēc darba Rīgā vēstnieks garajai profesionālajai karjerai nolēmis pielikt punktu.

Šīs intervijas ierosme šoreiz nāca no vēstniecības puses. Tādēļ vēlos vaicāt, kāds ir šī ierosinājuma iemesls. Vai tās ir vidustermiņa vēlēšanas, par kuru iznākumu dzirdam satraukumu gan Eiropā, gan NATO?

Es periodiski vēlos runāt ar žurnālistiem. Mums nav noteikta plāna, bet laiku pa laikam ir brīži, kad šķiet – tam pienācis īstais laiks. Ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā un ASV lomu Ukrainas atbalstā, kā arī NATO vadībā, šis ir labs brīdis, lai paskaidrotu ASV nostāju.

Jūs arī minējāt būtisko vidustermiņa vēlēšanu tematu. Zinu, ka par to daudzi domā, un, neprognozējot politisko iznākumu, es vēlos teikt, ka atbalsts kā republikāņu, tā demokrātu vidū gan Baltijas valstīm, gan Ukrainai, cenšoties palīdzēt ceļā uz uzvaru, ir ievērojams. Var pat teikt, ka abu partiju vidū šis atbalsts pēdējos gados ir nepieredzēti liels. Teju viss politiskais spektrs atbalsta Bruņotos spēkus, Ukrainu un palīdzības sniegšanu tai.

Arī mēs nupat aizvadījām vēlēšanas. Ņemot vērā, ka jums bija izveidojušās labas attiecības ar vairākiem ministriem, kā jūs skatāties uz jaunās valdības veidošanas procesu un potenciālajām izmaiņām?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!