Foto: DELFI

Pagājušajās četrās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) kopumā steidzies uz 97 glābšanas darbiem. Trijos gadījumos no ūdenstilpēm Liepājā izcelti cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja glābšanas dienestā.

Ceturtdien, pēc četru dienu meklēšanas darbiem, Tirdzniecības kanālā Liepājā ugunsdzēsēji glābēji atrada un izcēla bojāgājušo. Meklēšanas darbi veikti, apsekojot ūdenstilpi ar laivu un arī veicot zemūdens meklēšanas darbus. Tajos piesaistīti arī Nacionālo Bruņoto spēku ūdenslīdēji.

Sestdien Vecajā ostmalā Liepājā blakus kanāla malai atradās cilvēks. Ugunsdzēsēji pa stāvo krastu uzcēla cilvēku augšā un nodeva NMPD mediķiem, kuri cilvēkam konstatēja nāvi.

Naktī uz sestdienu glābēji saņēma izsaukumu uz Atmodas bulvāri Liepājā, kur ūdenī no mola iekritis cilvēks. Izmantojot laivu, ugunsdzēsēji cilvēku no ūdens izcēla un nogādāja krastā. Cilvēks tika nodots NMPD darbiniekiem. Pulksten 5.05 darbs notikuma vietā pabeigts.

Aizvadītajās diennaktīs glābēji 13 reizes steidzās uz izsaukumiem, kuros dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji, bet vienā gadījumā ugunsgrēks bija izcēlies apkures telpā.

Aizvadītajās četrās diennaktīs VUGD saņēma 197 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu, 97 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!