Foto: LETA

Pirmdienas pievakarē, pulksten 16.09 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Bauskas novada Brunavas pagastā īslaicīgas izmitināšanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Tajā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vienstāva ēkas pirmajā stāvā deg starpstāvu pārsegums, piebūve, sadzīves mantas bēniņu telpā un jumta konstrukcijas. Darbs notikuma vietā noslēdzās pusdeviņos vakarā.

Pirmdien īsi pirms astoņiem no rīta ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu Salaspils pagastā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistītas četras vieglās automašīnas, glābēji no vienas automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem.

Pirmdienas rītā saņemts izsaukums uz Mūkusalas ielu Rīgā, kur celtniecības bedrē, apmēram trīs metru dziļumā, iekritusi automašīna. Automašīnas vadītājs no automašīnas bija izkļuvis saviem spēkiem. Izmantojot glābšanas automašīnas manipulatoru, mašīna no bedres izcelta. Pulksten 11.01 VUGD darbu notikuma vietā noslēdza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, ārdurvis, durvju aile, veļas mašīna, sadzīves mantas, galds, sodrēji ēkas dūmvadā, garāža, trīs vieglās automašīnas, garāža ar piebūvi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!