Foto: LETA

Trešdien, neilgi pirms diviem dienā ugunsdzēsēji steidzās uz Saulkrastu novada VEF – Biķerniekiem, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Pirms glābēju ierašanās evakuējās viens cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg pirmais stāvs 70 kvadrātmetru platībā, otrais stāvs 100 kvadrātmetru platībā, ēkas jumts, kā arī blakus ēkai esošā vieglā automašīna. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Pēc pusnakts darbs notikuma vietā noslēdzies.

Ceturtdienas rītā, pulksten 5.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur dega vienstāva konteinera tipa katlumājas siena un jumta konstrukcijas. No blakus esošās dzīvojamās ēkas evakuējās viens cilvēks. Pulksten 6.30 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Pagājušajā diennaktī saņemti pieci izsaukumi, kur dūmvados dega sodrēji.

Tāpat ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, apgaismes ierīce, vieglā automašīna, neapsaimniekota ēka, vairāki šķūnīši, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!