Foto: VUGD

Ceturtdien, 1. decembrī, Rēzeknes novada Griškānu pagastā dega divstāvu dzīvojamā māja un piebūve 350 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Cietusī persona no ēkas evakuējās pirms VUGD ierašanās. Pulksten 3.12 glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 22.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Makša ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, deg atkritumi. Ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka deg vairāki blīvi sabūvēti šķūnīši 80 kvadrātmetru platībā. Pulksten 2.27 ugunsgrēks likvidēts.

Ceturtdienas pulksten 21.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Oškalna ielu Jūrmalā, kur bija izcēlies ugunsgrēks divstāvu dzīvojamā mājā. Otrā stāva kāpņu telpā dega bērnu velosipēds un grīda 2,5 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja četrus cilvēkus. Pulksten 22.03 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl arī ceturtdien Rīgā piecstāvu dzīvojamā mājā dega elektrības rozete, veļas mašīna un sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas viens cilvēks. Pulksten 12.40 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Īsi pēc pulksten divpadsmitiem ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu arī uz Daibes ielu Mārupē, kur notika divu vieglo automašīnu sadursme. Avārijas vietā ugunsdzēsēji glābēji, ar hidraulisko instrumentu palīdzību, no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikuma vietā sakārota ceļa braucamā daļa un automašīnām atvienotas akumulatoru klemmes. Pēc divām stundām darbs notikuma vietā bija pabeigts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, skaidas, divas vieglās automašīnas, dārza nojume, šķūnis un saimniecības ēka.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. decembra pulksten 6.30 līdz 2. decembra pulksten 6.30, VUGD saņēma 44 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!