Foto: AP/Scanpix
No pulksten 11 atjaunota lidostas "Rīga" skrejceļa darbība, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē lidosta.

Pasažierus, kuriem pirmdien plānots lidojums, sava lidojuma statusu lidosta aicina noskaidrot aviokompānijās vai zvanīt uz lidostas info centru: 1817 (maksas tel. zvaniem no Latvijas) vai +371 29311817 (zvaniem no ārzemēm).

Jau ziņots, ka laikapstākļu dēļ lidosta "Rīga" līdz pulksten 11 slēgusi skrejceļu, paziņojumā medijiem norāda lidostas Komunikācijas projektu vadītāja Ilze Salna.

"Līstot sasalstošajam lietum un lidlaukā strauji veidojoties apledojumam, rūpējoties par lidojumu drošību, pašlaik līdz pulksten 11 tiek slēgts lidostas "Rīga" skrejceļš. Šis laiks atkarībā no laika apstākļiem var tikt samazināts vai pagarināts," paziņojumā norādīja lidostas pārstāve.

Tāpat pasažieri aicināti rēķināties, ka laika apstākļi ietekmē arī transporta, tai skaitā sabiedriskā transporta kustību uz un no lidostas.

Iepriekš lidosta brīdināja, ka iespējama avioreisu kavēšanās un atcelšana.

Laika apstākļi pirmdien ietekmē lidojumu grafiku Eiropā, tai skaitā arī Baltijas reģionā un Rīgā.

Tāpēc pirmdien ir gaidāmas ielidojošo un izlidojošo reisu kavēšanās un reisu atcelšana.

Lidosta aicina pasažierus, kuriem pirmdien ir plānots lidot uz Rīgu vai izlidot no lidostas "Rīga" sekot sava reisa informācijai lidostas mājaslapā www.riga-airport.com un sazināties ar aviokompāniju.

Kā ziņots, pirmdien bieza mākoņu sega pilnībā aizklās debesis. Pēc nakts turpinās ilgstoši snigt un puteņot, rietumos snigs stiprāk, tur sniega sega pieaugs par 10-14 centimetriem.

Ceļi būs slideni un uz tiem veidosies sniega sanesumi, redzamība pasliktināta. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kas piekrastē būs brāzmaināks, bet pēcpusdienā vēja ātrums pakāpeniski mazināsies.

Maksimālā gaisa temperatūra saglabāsies -1...-6 grādi, vien Kurzemē piekrastē termometra stabiņš pieturēsies ap 0 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!