Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Robežsardze ceturtdien humānu apsvērumu dēļ nav liegusi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu 20 cilvēku lielai ģimenei - desmit bērniem un desmit pieaugušajiem, apstiprināja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Jau kopš šī gada augusta situācija uz Latvijas-Baltkrievijas "zaļās" robežas ir kļuvusi saspringtāka un robežsargiem ik pārdienas nākas atturēt trešo valstu pilsoņus no nelikumīgas robežas šķērsošanas, šonedēļ informēja Valsts robežsardze.

Valsts robežsardze rīkojoties tā, lai, atturot no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas, netiktu apdraudēta cilvēku veselība un dzīvība. Cilvēkiem tiekot sniegta humānā palīdzība, tajā skaitā arī nepieciešamā medicīniskā palīdzība.

Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli un atsevišķos gadījumos humānu apsvērumu dēļ netiek liegta valsts robežas šķērsošana.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī ir izsludinājusi ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā jau ilgāk nekā gadu. Pēdējais pagarinājums tai noteikts līdz nākamā gada 10. februārim.

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts 30. novembrī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā brīdināja, ka ziemas laikā imigrantu atturēšanu no nokļūšanas Latvijā būs arvien grūtāk realizēt. Tāpat esot jāņem vērā protesti Irānā un Krievijas sadarbību ar šo Tuvo Austrumu valsti, kas var būt risks, ka palielināsies Irānas pilsoņu virzīšana uz Eiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!