Foto: LETA

Ceturtdienas vakarā, pulksten 20.46 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Liepājā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Nelaimē bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienestā.

Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirmā stāva dzīvoklis, koka kāpnes un bēniņi. No sadūmotas telpas ēkas otrajā stāvā glābēji izglāba divus cilvēkus. Vēl divi cilvēki, kuri ugunsgrēkā cieta, no ēkas izkļuva paši saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās. Dzēšanas darbu laikā ēkas pirmajā stāvā ugunsdzēsēji glābēji atrada bojāgājušo. Darbs notikuma vietā noslēdzās ap diviem naktī.

Tāpat naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Turaidas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg trešā stāva dzīvoklis, balkons un blakus esošais balkons. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki. Glābēji, ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus. Viens cilvēks ugunsgrēkā cieta. Glābēji ceturtdienas vakarā saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Zilākalna pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā esošajā dzīvoklī dega grīda.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri ugunsgrēkā cieta, cenšoties nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega mikroautobuss, trīs vieglās automašīnas, sodrēji trīs ēku dūmvados, griestu pārsegums un dūmvada siltumizolācijas materiāls, frontālais iekrāvējs un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Piecos gadījumos glābēji palīdzība bija nepieciešama brauktuves atbrīvošanā no nolūzušiem kokiem.

Kopumā VUGD saņēma 40 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!