Foto: DELFI Aculiecinieks

Laika posmā no pagājušās piektdienas līdz svētdienai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 117 izsaukumus. Ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši divi cilvēki, un divi arī cietuši, liecina dienesta apkopotā statistika.

Agrā svētdienas rītā ugunsdzēsēji devās uz Kuldīgas novada Ēdoles pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Nokļūstot notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka jau deg pilnā 120 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts. Dzēšanas darbu laikā glābēji ēkā atrada bojāgājušo.

Tāpat VUGD saņēma informāciju, ka Sīmaņa ielā Rīgā divstāvu dzīvojamā mājā deg otrā stāva dzīvoklis. Notikuma vietā ugunsdzēsēji no ēkas otrā stāva evakuēja četrus cilvēkus, bet no degošā dzīvokļa iznesa vienu cilvēku, kuriem NMDP mediķi konstatēja nāvi. Dzīvoklī dega sadzīves mantas.

Savukārt piektdienas rītā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Cīravas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.

Naktī uz sestdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Vienības gatvi Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāvā dega dzīvoklī dega istaba un virtuve. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējas septiņi cilvēki, viens cilvēks ugunsgrēkā cieta.

Svētdien glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novada Aronas pagastu, kur dega vienstāva dārza māja. Arī šajā ugunsgrēkā cieta cilvēks.

Kopumā aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 117 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, 53 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!