Foto: Shutterstock

Otrdienas rītā daudzviet valsts teritorijā autoceļi apledo un ir sniegoti, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Kopumā uz ceļiem strādā 94 tehnikas vienības. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, savukārt sniegotos ceļa posmus attīra no sniega.

Apgrūtināta braukšana ir visā posmā uz Tallinas šosejas (A1), posmā Rīga-Vireši un posmā Alūksnes pagrieziens-Veclaicene uz Vidzemes šosejas (A2), visā posmā uz Valmieras šosejas (A3), visā posmā uz Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4) un posmā Rīga-Skrīveri un posmā Pļaviņas-Izvalda uz Daugavpils šosejas (A6).

Tāpat braukšana apgrūtināta uz Liepājas šosejas (A9) posmā Apšupes krustojums-Blīdene, Ventspils šosejas (A10) posmā Kūdra-Ventspils, Rēzeknes šosejas (A12) posmā Jēkabpils-Varakļāni un posmā Rēzekne-Terehova, šosejas Grebņeva-Medumi (A13) posmā Rušenica-Medumi, kā arī Daugavpils apvedceļa (A14) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši apstākļi braukšanai ir Balvu, Bauskas, Gulbenes, Jelgavas, Madonas un Saldus apkaimē.

Saglabājas nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Latvijas centrālajā daļā. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 106 grants ceļu posmos. Karte ar posmiem, kur noteikti ierobežojumi, atrodama "Latvijas Valsts ceļu" mājaslapā.

Autovadītājiem būtu jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem iedzīvotāji aicināti informēt VSIA "Latvijas Valsts ceļi", zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī ziņojot uzņēmumam sociālajās vietnēs "Twitter" un "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!