Foto: F64
Dedukcijas metodes un krāšņu tērpu cienītāji sestdien, 18. martā, pulcējās Rīgā, lai svinētu slavenā detektīva Šerloka Holmsa dzimšanas dienu.

Kostīmu svētki izcilā detektīva dzimšanas dienas svinību ietvaros risinājās jau desmito reizi. Šogad pasākums notika "jaunā lasījumā" – "Šerloka Holmsa atgriešanās. Jauna misija".

Kā ierasts iepriekš, svētki sākās pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas. Tērpu konkurss šogad notika vairākās nominācijās, bet labākos no labākajiem izvēlējās ne tikai svētku žūrija, bet arī rus.delfi.lv lasītāji. Pretendentu fotogrāfijas tiks izvietotas "Delfi.lv" un nodot savu balsi par saviem visiecienītākajiem tēliem varēs līdz 22.martam.

Vēlāk risinājās kostīmu gājiens, kas virzījās cauri pilsētas centram līdz svētku skatuvei Līvu laukumā Vecrīgā. Te svētki turpinājās ar teatrālām un muzikālām performancēm, labāko kostīmu tēlu apbalvošanu un citām izklaidēm vecās, labās Anglijas stilā. Mūzikas programmā piedalījās duets "Pipes and Drums" – unikāls projekts, kurā piedalās Vilius Matutis un Einārs Latiševs un kas spēlē dažādu tautu mūziku ar skotu dūdām, bungām, citiem sitaminstrumentiem un pūšaminstrumentiem. Klejojošo mūziķu lomā uzstāsies populārā Latvijas instrumentālā funk/fusion grupa "FunCOOLio". Tāpat pasākuma viesus gaidīja tradicionālais Berimora cienasts "Auzu pārslu putra, ser!" un retro fotostūrītis.

Interesenti varēja piedalīties interaktīvajā viktorīnā "Patiesība vai viltus ziņa", tāpat svētku viesiem bija iespēja piedalīties tematiskās spēlēs: kvestā "Detektīvstāsts" (bērniem no 8-12 gadiem), antiekskursijā "Moriartija atriebība" (pieaugušajiem un pusaudžiem) un kvestā – izmeklēšanā "Pa noziegumu pēdām".

Svētku viesiem bija iespēja ekskursijā izstaigāt filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona" filmēšanas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!