Foto: LETA

Turpinoties ūdens līmeņa kāpumam, applūst plašākas teritorijas Daugavas posmā Vaikuļāni-Jersika, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Applūduši arī Daugavas pieteku lejteču posmi.

Brīdinājums spēkā no 2. aprīļa plkst. 11:30 līdz 4. aprīļa plkst. 14:00.

Iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana, var tikt traucēta elektroenerģijas un ūdens piegāde, telekomunikāciju sakari. Iespējams, būs nepieciešama evakuācija. Iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, VUGD aicina zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Kā stāsta Augšdaugavas novada izpilddirektors Pēteris Dzalbe, Augšdaugavas novadā ūdens līmenis turpina kāpt, appludināti vismaz astoņi ceļu posmi, kā arī sācis applūst vasarnīcu kooperatīvs, kurā ir dzīvojamās mājas. Viņš teica, ka iedzīvotāji ir drošībā, un tikai dažas ģimenes atteikušās evakuēties no applūstošajām teritorijām. Pagaidām nav pilnas informācijas par evakuēto skaitu, tas, visticamāk, būšot zināms pirmdien no rīta.

Runājot par nākotnes prognozēm, Dzalbe skaidroja, ka ūdens līmenis, piemēram, Piedrujā, kas ir Baltkrievijas pierobežā, visu laiku nāk klāt, un tas varētu kāpt vēl par 20-30 centimetriem, kas būtu ļoti nevēlami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!