Foto: DELFI

Elviss iegādājās mazu plastmasas ierīci, kas vizuāli atgādina spēļu konsoli vai rotaļlietu. Tomēr ar to var paveikt daudz ko vairāk – piemēram, izmantot kā tālvadības pulti, atverot vārtus, atrast "robus" dažādās programmatūrās un daudz ko citu. Dažas šīs ierīces – "Flipper Zero" spējas programmatūras inženieris demonstrēja sociālā medija "Twitter" platformā, taču vēlāk, pēc pārrunām ar varas iestādēm un pamatojoties likumdošanā – izdzēsa. Izrādījās, ka tā ir stratēģiskās nozīmes prece, kuras turēšana ir ar likumu aizliegta.

Sarunā ar "Delfi" programmatūras inženieris Elviss Strazdiņš pauda sašutumu par to, ka, parādot dažādu it kā drošu rīku "caurumus," var nākties stāties likuma priekšā. Viņaprāt, nekas aizliegts nav ticis darīts, drīzāk otrādi – parādīts, ka ar maza "gadžeta" palīdzību iespējams atrast nepilnības, tādējādi, iespējams, stiprinot vispārējo drošību.
Kur un kā iegādājies ierīci, Elviss neatklāj, taču saka, ka tas nav pirkts veikalos. Viņš saka, ka ierīce tāpat visu laiku ir nepieejama, jo izpirkta. "Kamēr neesam panākuši izmaiņas likumā, neieteiktu šo ierīci iegādāties vispār," pauž Strazdiņš, uzsverot, ka tieši grozījumi likumā ir tas, ko viņš cenšas panākt. Plānota "manabalss.lv" iniciatīva, kā arī piketi pie Ministru Kabineta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!