Foto: Valsts policija
"Mēs turpinām un turpināsim meklēšanu, un ceram, ka mums izdosies atrast meiteni," par septiņgadīgās Justīnes Reinikovas meklēšanu Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā un tā apkārtnē sestdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" sacīja Valsts policijas Ziemeļlatgales iecirkņa priekšnieka vietnieks Guntars Kračus.

Jau ziņots, ka Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirknis agrā sestdienas rītā paziņoja, ka meklē 2016. gadā dzimušo Justīni Reinikovu, kura piektdien, 5. maijā, ap pulksten 19 izgāja no savas dzīvesvietas Rogovkā, un līdz šim brīdim nav atgriezusies, kā arī nav zināma viņas atrašanās vieta.

Kračus LTV sacīja, ka policija cer "uz to labāko". Šobrīd meitenes meklēšana notiek apkārt Rogovkas ciemam. Policija saņēmusi ziņojumus, ka meitene ir redzēta, taču ziņojumi pozitīvu rezultātu līdz šim nav snieguši.

Policijas amatpersona arī apstiprināja, ka meklēšanā iesaistīto cilvēku ir daudz – meklēšanu īsteno Valsts policijas darbinieki, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki apsekojuši dīķus un citas ūdenstilpes, savukārt Valsts robežsardzes robežsargi meklēšanā izmantojuši helikopteru.

Meklēšanā iesaistīti arī daudzi brīvprātīgie. "Šobrīd cilvēku ir pietiekoši, teritoriju apsekošana turpinās," teica Kračus.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka policija un piesaistītie dienesti turpina plašus meklēšanas pasākumus, lai atrastu Justīni Reinikovu.

Papildu piesaistītajam Valsts robežsardzes helikopteram un Valsts policijas droniem, kas aprīkoti arī ar termokameru, tuvākos dīķus un vecās akas pārmeklēja arī VUGD dienesta ūdenslīdēji.

Tāpat meklēšanas pasākumos piedalās liels brīvprātīgo skaits un, ņemot vērā, ka ir jau nokomplektētas vairākas meklētāju grupas, plašāka brīvprātīgo iesaiste šobrīd nav nepieciešama.

Rūpēs par brīvprātīgo drošību, policija aicina iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus un uzticēties profesionāļiem.

Ja būs nepieciešama plašāka brīvprātīgo iesaiste, policija par to nekavējoties informēs. Policija gaidīs ierodamies brīvprātīgos rītdien, sākot no pulksten 6.

Policija kopā ar kolēģiem no citām Valsts policijas struktūrvienībām, Valsts robežsardzes un piesaistītajām brīvprātīgo organizācijām un brīvprātīgajiem turpinās meklēt pazudušo Justīni arī naktī uz svētdienu.

Jau rakstīts, ka meitenes pazīmes: augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas – viņa nerunā. Meitene bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos.

Valsts policija aicina aplūkot meitenes fotogrāfiju un atsaukties ikvienu, kurš zina viņas iespējamo atrašanās vietu, zvanot pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Policijā jau iepriekš papildināja, ka naktī uz sestdienu, piesaistot dienesta resursus arī no Valsts robežsardzes, Zemessardzes, "K9 Sos Cilvēku meklēšanas" un brīvprātīgajiem, nepārtraukti meiteni meklējuši.

Meklēšanā iesaistīts plašs cilvēkresursu skaits, kā arī piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters un tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru.

Šobrīd policija koordinē meklēšanas darbības, tostarp brīvprātīgo iesaisti, un jau ir nokomplektētas dažas meklētāju grupas.

Valsts policija sestdienas pirmajā pusē aicināja palīgā brīvprātīgos. Šobrīd brīvprātīgo atbalsts ir nepieciešams visas dienas laikā, ja tas mainīsies, policija par to ziņos.

Tāpat Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri piektdien, 5. maijā, redzējuši septiņgadīgo meiteni, informējot par to policiju pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Šajā nodaļā noteikta atbildība par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!