Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Ceturtdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Lietuvas šosejā Jelgavā no transportlīdzeklī novietota viena kubikmetra konteinera noplūst ķīmiska viela, iespējams, slāpekļskābe, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienestā.

Ugunsdzēsēji veica pasākumus, lai novērstu vielas tālāku noplūdi apkārtējā vidē – apturēja noplūdi un daļu vielas no bojātā konteinera pārsūknēja citos konteineros.

Notikuma vietā ieradās speciālisti, kas neitralizēja apkārtējā vidē jau noplūdušo vielu un atbilstošā tvertnē pārsūknēja atlikušo vielu.

Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Jelgavas pašvaldības policijas un Valsts policijas pārstāvji.

Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza pulksten 13.49.

Savukārt pulksten19.49 tika saņemts izsaukums uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums.

Negadījumā cieta viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un glābēju darbs notikuma vietā noslēdzās.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pulksten 22.10 VUGD saņēma informāciju, ka ārstniecības iestādē Slimnīcas ielā Ogrē izveidojies sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka vienā no palātām deg gulta un apģērbs uz cilvēka.

Degošo cilvēku slimnīcas personāls operatīvi nodzēsa pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Tā kā bija izveidojies sadūmojums, daļa pacientu no ēkas trešā stāva jau bija evakuējušies paši saviem spēkiem, bet daļu evakuēja glābēji. Pēc tam tika izvēdinātas telpas un cilvēki varēja šajās telpās atgriezties.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega garāžas ārsiena, nojume, vieglās automašīnas, malka, meža zemsedze, koki, siena ruļļi, astoņos gadījumos sausā zāle, zaru kaudze, papeļu pūkas, septiņos gadījumos atkritumi.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!