Foto: Viesturs Radovics, DELFI
No otrdienas, 15. augusta, Valsts robežsardze mobilizē papildus dienestā esošos robežsargus ārējās valsts robežas apsardzības stiprināšanai, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Tas nozīmē, ka Valsts robežsardzes amatpersonām tiek pārtraukts piešķirt ikgadējos atvaļinājumus un amatpersonas, kuras šobrīd atrodas ikgadējā atvaļinājumā, tiek atsauktas no tā.

Tāpat Valsts robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Šāds lēmums pieņemts sakarā ar strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas – aizvadītajā diennaktī, kad konstatēti 96 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas valsts robežu.

Jau ziņots, ka šogad fiksēti jau 46 gadījumi, kad Baltkrievijas robežsargi bojājuši Latvijas robežžogu, lai palīdzētu robežu šķērsot nelegālajiem migrantiem. Turklāt nevar izslēgt, ka daļa no robežpārkāpējiem ir "Vagner" grupējuma algotņi – tā raidījumā "Spried ar Delfi" norādīja Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Guntis Pujāts.

Latvijā šogad kopumā no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas atturēti ap 5200 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti vairāk nekā 260 cilvēki.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien, 8. augustā, pieņēma Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādāto rīkojumu un noteica Baltkrievijas pierobežā pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu.

Ministrijā uzsvēra, ka pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms atsevišķās administratīvajās teritorijās Latgalē nepieciešams, ņemot vērā konstatēto nesamērīgi lielo Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaitu un šo valsts robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaita pieaugošo tendenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!