Foto: LETA

Kopumā aizvadītajās trijās diennaktīs saņemti deviņi izsaukumi, kur uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, vairums no tiem – Rīgā, visi daudzdzīvokļu ēkās, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Divos gadījumos no piedūmotajām telpām cilvēki tika evakuēti, bet vienā situācijā glābēji cilvēku izglāba.

Kā norāda VUGD, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts katliņš vai panna var ātri piedegt, sākumā radot spēcīgu sadūmojumu, bet vēlāk, karstuma ietekmē, aizdedzinot sadzīves priekšmetus un virtuves mēbeles.

Svētdienas pievakarē ugunsdzēsēji devās uz Limbažu novada Alojas pagastu, kur, izmantojot autocisternas skaņas signālu, palīdzēja cilvēkam atrast izeju no meža.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Salaspils novadu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Vienu cilvēku, kurš notikumā bija cietis, ugunsdzēsēji nogādāja līdz NMPD mediķiem. Automašīnām tika atvienotas akumulatora klemmes.

VUGD saņēma izsaukumu uz Aizpriežu ielu Rīgā, kur dega pirts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem.

Naktī uz pirmdienu saņemts izsaukums uz Gregora ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega mākslīgās elpināšanas aparāts un sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki, savukārt glābēji no dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD mediķiem.

Piektdien glābēji saņēma izsaukumu uz Kviešu ielu Liepājā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas un dīvāns. Notikumā cieta cilvēks. Ugunsdzēsēji viņu izglāba no piedūmotās istabas, kurā bija izcēlies ugunsgrēks un nodeva mediķiem.

Pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Raunas pagastu, kur uz autoceļa notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD. Notikumā cieta vēl trīs cilvēki, kuri tika nogādāti līdz mediķu transportlīdzekļiem. Ceļu satiksmes negadījumā iesaistītajām automašīnām tika atvienotas akumulatora klemmes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

Sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils ielu Rēzeknē, kur daudzdzīvokļu mājā ceturtā stāvā esošā dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem.

Sestdien vakarā saņemti izsaukumi uz Stirnu un A.Dombrovska ielu Rīgā, kur daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens. Abos gadījumos no dzīvokļa evakuēts cilvēks, kurš nodots NMPD darbiniekiem.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 142 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 53 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!