Foto: Valsts robežsardze

(Trešdienas, 11. oktobra, vakarā, robežsardze izplatīja šīs informācijas atsaukumu, rakstot, ka jau video uzņemšanas dienā 29 cilvēki tikuši aizturēti.)

Otrdienas pēcpusdienā sociālajos tīklos izplatīts video, kurā redzams, kā vairāk nekā 20 personu grupa pārvietojas gar kāda lauku ceļa malu, paziņojumā medijiem otrdienas vakarā pauž Valsts robežsardze, akcentējot, ka pēc video redzamajiem kadriem nevar identificēt nedz kad ir uzņemts video, nedz arī to sasaistīt ar kādu konkrētu vietu.

"Vēl jo vairāk, ka arī pati persona, kura video ievietojusi facebook.com kontā, nevar atbildēt kad un kur šis video ir uzņemts," raksta Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Kristīne Pētersone.

Viņa norāda, ka Valsts robežsardze nevar apstiprināt, ka otrdien vai pēdējo dienu laikā būtu aizturējusi kādas apjomīgas valsts robežu nelikumīgi šķērsojušu cilvēku grupas, kas sasaistāmas ar video redzamo.

Pētersone uzsver, ka hibrīdapdraudējums uz Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas nav tikai Valsts robežsardzes izaicinājums, "tas ir izaicinājums mums visiem – Latvijai un sabiedrībai kopumā".

Tādēļ Valsts robežsardze aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, jo īpaši Latvijas – Baltkrievijas pierobežas un pierobežas joslas vietējos iedzīvotājus, "būt modriem, palīdzēt un informēt robežsargus gadījumos, kad pierobežā, pierobežas joslā manītas personas vai personu grupas, kas nav raksturīgas Latvijas iedzīvotāju etniskai vai nacionālai piederībai".

Tāpat, lai izvairītos no dezinformācijas, Valsts robežsardze ikvienu aicina atturēties no nepārbaudītas vai nezināmas izcelsmes informācijas publicēšanas sociālajos tīklos un plašsaziņas kanālos.

Otrdien vietnē "X" popularitāti guva video, kurā iemūžinātas ceļmalā redzama cilvēku grupa, kā arī kā arī grupiņa, kas piesēdusi ceļa līkumiņā netālu no kokmateriālu grēdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!