Foto: LETA

Pusvienos naktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji no automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Notikuma vietā tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes, sakārtota ceļa braucamā daļa un pulksten 2.38 darbs notikumā noslēdzās.

Pirmdienas rītā ugunsdzēsēji devās uz Bauskas novada Codes pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas – grīdas segums un dīvāni kopumā 15 kvadrātmetru platībā.

Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza pulksten 10.41.

Pirmdienas rītā ugunsdzēsēji devās uz Rītausmas ielu Rīgā, kur dega angārs 600 kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst liesmas, notikumā cieta cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega siena, griesti un starpstāvu pārsegums, istaba un sadzīves mantas, neapdzīvota māja, sodrēji ēkas dūmvadā, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, tējkanna un atkritumi.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!