Foto: LETA
Trešdien, 1. novembrī, 11. tramvaja maršruta satiksme tiks atjaunota arī pār Brīvības ielas pusē izbūvēto pārvadu, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Pārējo transportlīdzekļu satiksmi pār Brasas tiltu plānots atjaunot novembra pirmajā pusē, tādējādi uz Brasas tilta atjaunojot tramvaju satiksmi, kāda tā bija pirms tilta rekonstrukcijas.


Pašvaldībā atgādina, ka noslēgumam tuvojas Brasas tilta pārbūve, kuru veido divi, blakus esoši un savstarpēji nesaistīti pārvadi. Duntes ielas pusē esošā pārvada būvniecība noslēdzās jūnijā, kad pār to atklāja reversīvu tramvaju satiksmi.

Pašvaldībā papildina, ka Brasas tilta rekonstrukcija ir paveikta 90% apjomā. Šobrīd turpinās zem pārvada esošās Laktas ielas atjaunošana, ceļa zīmju uzstādīšana un ceļa horizontālā apzīmējuma uzklāšana, kā arī gaismekļu uzstādīšana.

Jau ziņots, ka 2019. gada maijā Brasas tilta būvdarbus apturēja, tilta nesošajās konstrukcijās atklājot būtiskus bojājumus. Izmainītā būvprojekta ietvaros veica pilnīgu tilta pārbūvi, nevis jau esoša tilta atjaunošanu. Brasa tilta pārbūvi uzsāka 2022. gada maijā, pēc tam, kad Ministru kabinets atbalstīja vairāk nekā 11 miljonu eiro liela aizdevuma piešķiršanu projekta realizācijai.

"Delfi" jau iepriekš "Delfi" atskatījās uz to, kā sešu gadu garumā notika Brasas tilta pārbūve. Vairāk par to iespējams uzzināt šajā rakstā.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!