Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmdienas pievakarē pulksten 18.21 ugunsdzēsēji devās uz Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastu, kur ezerā laivā atradās trīs cilvēki, kas nevarēja vairs atrast pareizo virzienu, lai nokļūtu krastā, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Cilvēki tika atrasti un nogādāti krastā. Divus cilvēkus ugunsdzēsēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem un pulksten 20 darbu notikumā beidza.

Pulksten 14.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Linezera ielu Rīgā, kur divstāvu sabiedriskās ēkas pirmā stāva gaitenī dega elektrības rozete. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki.

Svētdien četros no rīta VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Trikātas pagastu, kur dega trīsstāvu dzīvojamā māja 270 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā dega ēkas mansards, ēkas otrajā stāvā divas istabas, kāpņu telpa, ēkas starpstāvu pārsegums starp pirmo un otro stāvu, veranda, kā arī garāžas jumts. Pulksten 13.24 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 3.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mālkalnes prospektu Ogrē, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku. Pēc pusotras stundas darbs notikuma vietā noslēdzās.

Svētdien neilgi pirms pusnakts VUGD saņēma izsaukumu uz Kartupeļu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas. Izmantojot trīsposmu izbīdāmās kāpnes, no degošā dzīvokļa izglābs cilvēks, kurš bija cietis un nodots NMPD mediķiem. Līdztekus no ēkas ugunsdzēsēji evakuēja vēl trīs cilvēkus.

Neilgi pēc astoņiem vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas un gaismas signālus, cilvēks atrasts un izvests no meža. Pēc divām stundām darbs notikuma vietā noslēdzās.

Glābēji saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega malka, sadzīves mantas un apkures katls. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Naktī uz svētdienu glābēji steidzās uz Dobeles novada Annenieku pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu daļēji apdzīvota dzīvojamā māja.
Sestdien glābēji saņēma izsaukumu uz Kolkas ielu Jūrmalā, kur notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem.

Piektdien ap pusnakti VUGD saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Otaņķu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg pirmā stāva apkures telpa un starpstāvu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no mājas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens nodots NMPD mediķiem.

Piektdien saņemts izsaukums uz Jaunciema gatvi Rīgā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatēja, ka avarējusi viena vieglā automašīna un tajā atrodas iespiests cilvēks. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, cilvēks no automašīnas atbrīvots un NMPD mediķi konstatēja viņa nāvi.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 168 izsaukumus – 68 uz ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 40 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!