Foto: Publicitātes foto

Lai sekmētu izglītības kvalitāti, starpdisciplinaritāti, pētniecības izcilību un labas pārvaldības principu ieviešanu, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks vairāku fakultāšu apvienošanās un jaunu struktūru izveide. Turpmāk RSU būs 5 fakultātes – Medicīnas, Zobārstniecības, Farmācijas, Veselības un sporta zinātņu un Sociālo zinātņu fakultāte.

Trīs esošo fakultāšu – Medicīnas, Zobārstniecības un Farmācijas – pulkam pievienosies divas jaunas.

Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte un Rehabilitācijas fakultāte turpmāk darbosies kā Veselības un sporta zinātņu fakultāte līdzšinējās dekānes profesores Ingas Milleres vadībā.

Fakultātes paspārnē turpinās darboties arī RSU Liepājas filiāle, Psiholoģijas laboratorija, kā arī RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža.

Vērienīgākās pārmaiņas piedzīvos Sociālo zinātņu fakultāte. Tajā tiks apvienotas Juridiskā fakultāte, Komunikācijas fakultāte un Eiropas studiju fakultāte. Fakultātes pakļautībā būs arī Sociālo zinātņu pētījumu centrs. Fakultātes dekāne būs pašreizējā Juridiskās fakultātes prodekāne docente Karina Palkova.

Jaunā RSU Sociālo zinātņu fakultāte ir pirmā fakultāte Latvijā, kas pārdomāti un balstoties uz jaunākajām tendencēm augstākās izglītības jomā, apvienos vairākas nozares, stiprinot starpdisciplināro pētniecību un studiju kvalitāti. Fakultātē vairs nebūs tradicionālās katedru sistēmas, bet visas studiju programmas būs apvienotas vairākās radniecīgu studiju programmu darba grupās, norāda augstskolā.

Pārmaiņu ieviešana notiks pakāpeniski visu janvāri, netraucējot studiju procesu.

Jaunās fakultātes sāks darbu 6. februārī. Ziemas izlaidums 9. februārī tiek plānots vēl iepriekšējās fakultātēs.

Jau ziņots, ka fakultāšu konsolidācija notiks arī Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī Latvijas Universitātē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!