Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam virzītā Baiba Šmite-Roķe VID strādājusi vairāk nekā 20 gadus – pirmā deklarācija, kas pieejama dienesta Publiskojamo datu bāzē, ir viņas kārtējā deklarācija par 2000. gadu, ko viņa iesniegusi kā nodaļas priekšniece. Senākas deklarācijas VID datu bāzē pieejamas nav, bet jaunākā iesniegta pērn – par 2022. gadu, ko viņa iesniegusi jau kā VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece.

Šmite-Roķe šajos gados ieņēmusi vadošus amatus gan toreizējā Akcīzes pārvaldē, gan Akcīzes preču aprites daļā, izriet no VID publiskotajām deklarācijām. Finanšu ministrija (FM), informējot par viņas virzīšanu VID vadītājas postenim, bija norādījusi, ka kopš 2023. gada maija viņa pilda VID Nodokļu pārvaldes direktora pienākumus.

Šmite-Roķe Latvijas Radio otrdien sacīja, ka amatam pieteikusies, jo, viņai, strādājot VID, bijusi iespēja pašai novērtēt, kas dienestā jāmaina. Viņa apsēdusies, uzrakstījusi stratēģiju, mērķus un to, kā VID jāmainās, ko novērtējuši gan uzņēmumi, gan konkursa komisija, kura viņu atzinusi par piemērotāko šim amatam.

VID ģenerāldirektora amata pretendente uzsvēra, ka viņa ir absolūti politiski neitrāla un no politiskām interesēm brīva kandidāte, jo tikai ar savām spējām profesionālajām ir uzvarējusi konkursā. Viņas mērķis ir, lai VID kļūtu par vienu no nozīmīgākajām nodokļu iestādēm Eiropā.

Portāls "Delfi" pēc VID Publiskojamo datu bāzē pieejamās informācijas piedāvā uzzināt, kā mainījusies viņas rocība piecos gados – kopš 2018. gada. Deklarācija par 2023. gadu vēl nav pieejama – likums nosaka, ka valsts amatpersonām kārtējās deklarācijas par iepriekšējo gadu jāiesniedz laikā no 15. februāra līdz 1. aprīlim.

Šmite-Roķe valsts amatpersonas deklarācijā par 2022. gadu līdztekus amatam VID bija norādījusi zinātniskās asistentes un pētnieces posteņus Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!