Foto: LETA
Trešajā valsts aizsardzības dienesta (VAD) iesaukumā, nesavācot pietiekamu skaitu brīvprātīgo, otrdien pirmo reizi pēc nejaušības principa notika karavīru atlase. Gan aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) gan citi atlases klātesošie to vērtē pozitīvi. Pēc datora veiktās atlases ekrānā parādījās numuri, taču jauniešiem, kuriem šie numuri piešķirti, jāgaida pavēste – iesauktie vēl nezina, ka viņiem būs jāiet dienestā.

Jau vēstīts, ka trešajā VAD iesaukumā kopumā nepieciešams iesaukt 480 personas, tamdēļ tika veikta atlase pēc nejaušības principa, kur ar speciālu gadījumskaitļu ģenerēšanas programmu tiek atlasīti 300 iesaucamie. 

Pirms atlases pēc nejaušības principa visiem iesaucamajiem, kuri tai kvalificējas, tika piešķirts kārtas numurs. Pēc nejaušības principa no šiem kārtas numuriem tika atlasīti iesaucamie, kuri saņems pavēstes par ierašanos uz veselības pārbaudēm. 

Pēc veselības pārbaužu veikšanas dienestā tiks iesauktas 150 personas. Taču, ja vairāk iesaukto būs gatavi dienestam, tad tiks iesaukti pirmie 150 pēc saraksta.

Atlase pēc nejaušības principa tika veikta proporcionāli valsts aizsardzības dienestam pakļauto pilsoņu skaitam, kas deklarēts katrā novadā.

Pavēsti jaunieši saņems no 26. janvāra līdz 1. februārim. Pēc tam līdz 29. martam sekos veselības pārbaude, savukārt pats lēmums par iestāšanos VAD notiks no aprīļa pirmajā pusē. Pats dienests Ādažu militārajā bāzē sāksies vasaras vidū – 19. jūlijā.

Nākotnē izveidos jaunu sistēmu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!