Foto: LETA
Administratīvā apgabaltiesa 15. februārī apmierinājusi kādas privātpersonas prasību, kurā lūgts atcelt Ogres novada pašvaldības domes 2022. gada lēmumu, ar kuru Pionieru iela sākotnēji pārsaukta par Skautu ielu, bet pēc tam par Celmlaužu ielu, izriet no publiski pieejamā anonimizētā tiesas sprieduma.

Tajā skaidrots, ka apstrīdēts lēmums Ogres novada pašvaldībā pieņemts 2022. gada 28. aprīlī, kad nolemts ielu pārdēvēt par Skautu ielu, bet nepilnu mēnesi vēlāk šis lēmums tika grozīts un dome vienojās, ka Pionieru ielu nu būs jādēvē par Celmlaužu ielu.

Kāds šīs ielas iedzīvotājs gan nejutās pārlieku apmierināts ar pašvaldības lēmumu, tamdēļ vērsās tiesā, kura nu jau divās instances ir piekritusi, ka Ogre novada pašvaldībā lēmumu pieņēmusi nekorektā veidā.

Kā to redz pašvaldība?

Savos paskaidrojumos tiesai pašvaldība norādījusi, ka strīdīgais lēmums pieņemts, pamatojoties uz Valsts valodas centra (VVC) atzinumu, kurā, lai arī norādīts, ka nav atbalstāma Pionieru ielas nosaukuma maiņa uz Skautu ielu, jo Pionieru ielas nosaukums pilnībā atbilst vietvārdu informācijas noteikumu prasībām, tomēr pieļauts, ka ielu var pārdēvēt par Celmlaužu ielu, jo vārds "celmlauzis" ir sinonīms vārdam "pionieris".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!