Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pēc sarunas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekle Sanita Upleja-Jegermane lēmusi amatu nepamest.

Pagājušajā nedēļā Upleja-Jegermane viedokļrakstā portālā "Delfi" paziņoja par atkāpšanos no SEPLP locekles amata.

Kā iemeslus amata pamešanai viņa minēja, ka vairāk nekā divarpus gadu laikā, kopš Upleja-Jegermane strādā SEPLP, ir bijuši vairāki gadījumi, kas viņai personīgi raisījuši smagus iekšējus jautājumus par sabiedrisko mediju darbības atbilstību profesionālajiem un ētikas standartiem un atbildības sajūtu sabiedrības priekšā.

Kā piemēru viņa minēja sabiedrisko mediju portāla "LSM.lv" "Cūku komiksu" un tā konkrēto publikāciju 2024. gada 24. februārī. Tāpat viņa minēja padomes locekļu atšķirīgo skatījumu par krievu valodas lietojumu sabiedriskajos medijos.

Tomēr ceturtiden Upleja-Jegermane tikusies ar Valsts prezidentu un lēmumu mainījusi.

Rinkevičs vietnē "X" paziņoja, Upleja-Jegermane turpinās veikt SEPLP locekles pienākumus līdz pilnvaru beigām. "Pilnībā atbalstu Sanitu, paldies par gatavību turpināt darbu!" pauž Rinkēvičs.

Savukārt Upeja-Jegermane vietnē "X" pasakās Valsts prezidentam par atbalstu un viņa publiski apstiprina, ka atsauks savu paziņojumu par amata atstāšanu. "Turpināšu darbu pēc vislabākās sirdsapziņas," apliecina Upleja-Jegermane.

Dienu iepriekš skaidro iemeslus amatu pamest

Trešdien, 13. martā, notikušajā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē notika diskusija par SEPLP turpmākās darbības nodrošināšanu. Galvenā uzmanība tika pievērsta Uplejas-Jegermanes argumentiem, kāpēc viņa paziņoja par lēmumu pamest padomes locekles amatu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!