Ceturtdien Kurzemes apgabaltiesā Skrundas trīskāršās slepkavības lietā apsūdzētajam Vladimiram Simaņinam prokurore pieprasīja mūža ieslodzījumu, savukārt Vjačeslavam Vaščenkovam - brīvības atņemšanu uz 12 gadiem.
Vaščenkovs šajā lietā apsūdzēts pēc Krimināllikuma 176.panta 4.daļas par bruņotu laupīšanu, bet Simaņins pēc Krimināllikuma 118.panta 1.un 2.daļas un Krimināllikuma 233.panta 2.daļas par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, noslepkavojot vairākas personas, un nelikumīgu šaujamieroča glabāšanu.

Abi vīrieši iepriekš liecinājuši, ka Skrundā bistro naktī uz 2006.gada 12.oktobri uzbrukuši mantkārīgā nolūkā. Kad tikuši sašauti cilvēki, viņi ar automašīnu panikā bēguši, atstājot nolaupīt iecerēto kases aparātu notikuma vietā.

Abi vīrieši bistro ieradās vēlā vakarā un, spēlējot spēļu automātus, iestādē uzkavējās vairākas stundas. Ap plkst.3 viņi no pistoles sāka šaut uz apmeklētājiem un apkalpojošo personālu. No gūtajiem ievainojumiem notikuma vietā nomira 1972.gadā dzimušais bāra apmeklētājs Egils Baumanis, bet ievainojumus guva vēl viens bistro viesis, 1948.gadā dzimušais Jānis Denis.

Egila civilsieva Lienīte Rugēvica iebēga zāles stūrī, kliedzot un ar rokām aizsedzot galvu, tomēr arī tika sašauta ar diviem šāvieniem. Tobrīd laupītāji jau bija paņēmuši kases aparātu un mēģināja bēgt. Pamodinātais un uz notikuma vietu atskrējušais bistro saimnieks Aldis Kampars centās aizturēt laupītājus un sāka ar viņiem cīņu. Cīniņa laikā viens no uzbrucējiem sašāva Kamparu. Vīrietis mira notikuma vietā, bet Rugēvica - vēlāk slimnīcā.

Kases aparātu laupītāji nepaņēma un aizbēga. Slepkavas tika aizturēti uz autoceļa Skrunda-Saldus.

Apsūdzētie gandrīz pilnībā atzina viņiem izvirzītās apsūdzības. Simaņins viņam izvirzīto apsūdzību atzina pilnībā, bet tiesājamais Vaščenko to atzina tikai daļēji.

Lietā pieteiktas arī trīs civilprasības par kopējo summu, kas pārsniedz 80 000 latu.

Cietušie pieprasījuši atlīdzināt materiālos zaudējumus, galvenokārt bēru izdevumus un morālo kaitējumu. Inta Kampare, kuras apgādībā pēc vīra slepkavības palikušas divas - 14 un septiņus gadus vecas - meitas, pieprasīja atlīdzību 50 000 latu apmērā.

Skaidrīte Rugēvica, kura zaudējusi meitu, pieprasīja 20 000 latu, bet Augusts Baumanis, kurš zaudējis dēlu, - 10 000 latu. Viņu aizgādībā ir noslepkavoto Lienītes Rugēvicas un Egila Baumaņa desmit gadus vecais dēls, kurš tagad palicis bez abiem vecākiem. Bēru izdevumu segšanai pieprasīti attiecīgi 510, 546 un 471 lats.

Tiesa iepriekš noraidīja lūgumu par lietā galvenajam apsūdzētajam Vladimiram Simaņinam pieprasīto komplekso psiholoģisko ekspertīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!