20. septembrī sākām foto konkursu Zelta Rudens Latvijā. Šis fotokonkurss ir turpinājums jau iesāktajai tradīcijai - Pavasaris Latvijā, Skaistākā vasaras nakts.

Dotajā brīdī, foto konkursā Zelta Rudens Latvijā ir jau vairāk par 600 fotogrāfijām - viena par otru skaistāka. Žūrijai nebūs viegli...

Konkursa izsludināšanas brīdī mēs līdz galam vēl nebijām vienojušies par būtisku notikumu, ko tagad varam publiski paziņot.

Labākās 30 fotogrāfijas no foto konkursa Zelta Rudens Latvijā tiks izdrukātas un izstādītas tirdzniecības parkā ALFA, no 3.-16. novembrim.

Kāpēc vēlamies rīkot izstādi? Skaista fotogrāfija ir pelnījusi, lai to apjūsmotu pēc iespējas vairāk cilvēku - tādēļ arī vienmēr centīsimies sarīkot izstādes un parādīt to pēc iespējas plašākais publikai.

Fotokonkursam Pavasaris Latvijā mēs veidojām līdzīgu izstādi Galerijā Centrs - skatieties foto galeriju.

Pie reizes, vēlamies arī paziņot žūrijas locekļus, kas vērtēs fotogrāfijas:
- Jānis Mednis
- Andris Kozlovskis

Jānis Mednis no 2002. līdz 2004. gadam studējis Ģentes (Beļģija) Vizuālās mākslas akadēmijā, Fotogrāfijas katedrā. Izveidojis izstādes "Krasta dzīve" Mazirbē 2000.g., Valmierā 2001.g., "Neredzamā pasaule" no 2001. līdz 2005.g. Mazirbē, Rīgā, Ventspilī, Kolkā. Patlaban strādā par fotogrāfu izdevniecībā "Rīgas Viļņi".

Andris Kozlovskis strādā dokumentālajā fotogrāfijā dažādos preses izdevumos kopš 1993.g. Personālizstāde "Vieglu garu!" (Latvijas Fotogrāfijas muzejs, 2004) Andra vārdiem "sociālais fotodokuments par publiskas krievu pirts sociumu Jelgavas ielā Rīgā" ieguva 1.godalgu Krievijas Preses foto konkursā (2004). Par savu vaļasprieku Andris pašlaik uzskata darbu ar audzēkņiem Rīgas Skolēnu pils foto pulciņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!