Foto: Shutterstock
Dāvanas bērniem, vīram vai sievai, mammai, tētim, vecvecākiem, vēl kolēģiem, un vēl labākajam draugam! Vai Ziemassvētku sagaidīšana ir iespējama bez vēja svilpošanas makā?

Viss pēc saraksta

Pirms drudžaini dodies iepirkt Ziemassvētku dāvanas, izveido sarakstu ar cilvēkiem, kuriem nepieciešams iegādāties dāvanas. Un pēc tam, vairākas reizes pārskati šo sarakstu un apdomā – vai tiešām šim cilvēkam ir jāiegādājas dāvana, un vai šis cilvēks tik tiešām no tevis to gaida. Protams, nevajadzētu noliegt vēlmi uzdāvināt ko skaistu ģimenes tuvākajiem locekļiem, bet der atcerēties, ka Ziemassvētki nav tirdzniecības svētki, tāpēc dāvanas nav pats svarīgākais. Pirms došanās uz veikalu, vēlams iepriekš apdomāt dāvanu idejas, lai nerastos apjukums un netiktu iegādāts pirmais, kas pa ceļam pagadās.

Atliec naudu

Lai nebūtu tā, ka veikalā neapzinīgi tiek veikts pirkums pēc pirkuma, un nav ne mazākās jausmas par naudas atlikumu bankas kontā, pirms tam atliec konkrētu naudas summu, ko vari atļauties, un tērē tikai to. Šādi izvairīsies no liekas tērēšanās, un varēsi kontrolēt savu budžetu.

Mazās pateicības

Ja ir liela vēlēšanās apsveikt un ar kaut ko apdāvināt kolēģus, draugus vai paziņas, tad šādos gadījumos vari sagatavot kaut ko nelielu, un kas neprasa daudz izmaksu. Piemēram, pa pastu sūtīts apsveikums, kas prasa vien pāris centus, iespējams, sagādās lielāku pārsteigumu, nekā mantiska vērtība. Dažkārt tieši šādi mazi, sirsnīgi nieki būs labāka izvēle par kārtējo dāvanu karti vai bezpersonisku krūzīti. Lai arī mazo dāvanu sagatavošana prasīs vairāk laika un izdomas, tas atspēkosies tava naudas maciņa saturā.

Iepērcies internetā

Tas vairs nav nevienam noslēpums, ka iepirkšanās internetā ir lētāka nekā lielveikalos, un gluži to pašu var attiecināt arī uz Ziemassvētku dāvanu iegādi. Ir neskaitāmas iespējas virtuāli iegādāties dāvanas, taču pirms pirkuma apmaksas noskaidro, vai dāvana tik tiešām tiks saņemta līdz svētkiem, lai pēc tam nebūtu vilšanās.

Pašu gatavotas dāvanas

Gluži kā bērnu zīmējumi sagādā vislielāko prieku svētkos, arī pašu gatavotas dāvanas gan dāvināšanas process, gan saņemšana ir krietni vien oriģinālāka pieeja, kas labpatiks arī tavam budžetam. Pagatavo kādu garšīgu dāvanu – trifeļu izlasi, kārbu ar cepumiem, ievārījumu, konservējumu vai paša sarūpētu Ziemassvētku liķieri. Ja dāvanu saņēmējs vairāk novērtē praktiskas lietas, tad pagatavo aromātiskas sveces, kādu ķermeņa kopšanas līdzekli vai interjera papildinājumu ar lampu vai mākslas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!