Foto: Shutterstock

Klāt ir kārtējais decembris, kad pirmssvētku jezgas laikā ieteicams atrast brītiņu, ko veltīt sev, izvērtējot iepriekšējā gadā paveikto un plānus, ko esam gatavas uzstādīt un arī sasniegt pēc gadu mijas. Šai sakarā nedaudz citādu skatījumu uz dāvināšanas tradīciju sniedz "Huffington Post" viesautore un blogere Kārena Vaieta, piedāvājot piecas dāvanas, ko nākamgad uzdāvināt sev.

Brīdis vienatnē

Nav nozīmes tam, cik aizņemta esi ikdienā. Lai mēs justos laimīgi un harmoniski, mums katram ir nepieciešams brīdis vienatnē. Ievies savā ikdienā jaunu tradīciju – laiku pa laikam dodies uz vietu, kur vari baudīt mieru un nejusties apkārtējās pasaules traucēta. Izslēdz telefonu, datoru, planšeti un atbrīvojies no visiem kairinājumiem, ko mums rada līdzcilvēki un mūsdienu tehnoloģijas. Izbaudi mirkli ar sevi, tā attīrot prātu un rodot mieru, kaut stundu nedēļā!

Spontanitāte

Ļauj vaļu mirkļa iegribām un atkāpies no ikdienas! Dodies uz darbu pa citu ceļu, brauc neplānotos ceļojumos, izmantojot pēdējā brīža aviobiļešu piedāvājumus un vienkārši izbaudi spontānas idejas!

Viedums

Lai bagātinātu gara pasauli, saņemies un izlasi ko nopietnāku par dāmu romānu vai aizraujošu trilleri. Ziemassvētku gaidīšanas laikā vari sākt arī ar Bībeli!

Izsalkums

Iespējams, tas izklausīsies dīvaini, īpaši tagad, kad, gatavojoties svētkiem, tiek izmēģinātas gan dažādu kūku, gan cepumu receptes, tomēr maltītes izlaišana, ļaujot sev just izsalkumu, nāks par labu ne tikai tavam vidukli, bet arī dvēselei.

Pieticība liek mūsu raksturam augt un, iespējams, tā iedvesmos tevi iesaistīties labdarībā vai kā citādi palīdzēt cilvēkiem, kuri dzīvē iet sliktāk nekā tev!

Zvaigznes

Velti brīdi sev un dodies uz kādu vietu, kur ir redzamas zvaigznes. Elpu aizraujošais skats liks tev saprast, cik cilvēks patiesībā ir niecīgs Visuma priekšā. Visa pirmssvētku jezga, stress, emociju virpulis un pasaulīgās likstas izplēnēs kā nebijušas brīdī, kad ļausi sevī ienākt mieram. Un zvaigžņu vērošana ir lielisks veids, kā to panākt gan gada nogalē, gan arī jaunajā 2015. gadā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!