Pamazām jāsāk domāt par to, kā rotāsim savu Ziemassvētku eglīti, tāpēc iedvesma nekad nevar būt par daudz. Lūk, skaistas idejas, kādus rotājumus izvēlēties un kā radīt svētku sajūtu vēl pirms svētkiem, gatavojot dekorācijas eglītei!

Čiekuri ir fantastiska izvēle eglītes dekoriem. Dodies pastaigā uz mežu, salasi pilnu grozu skaistiem čiekuriem, nomazgā tos, izžāvē, pēc tam nopūt ar kādu krāsu, piemēram, baltu vai zelta un izmanto kā iekarināmus dekorus. Ar karsto līmes pistoli pielīmē pie čiekura kādu dekoratīvu lentīti un iesien tos egļu zaros tradicionālo bumbu vietā. Šāds dabas materiālu noformējums labi izskatīsies minimālisma stila interjerā un telpā, kur izmantoti dabas materiāli, piemēram, koks.

Tā kā līdz svētkiem vēl ir laiks sagatavoties, vari sarūpēt nelielas koka ripiņas, apgleznot tās vai izgrebt kādus ornamentus un tad izmantot tās kā eglīšu rotājumus. Skaisti izskatīsies, ja šīs ripiņas būs saglabājušas savu dabīgo koka miziņu apkārt. Šādas ripiņas var iegādāties arī jau gatavas floristikas vai svētku dekoru veikalos, bet arī tādos gadījumos rotājumus var papildināt pēc sava prāta.

Atvēlot kādu vakaru radošām nodarbēm, vērts izmantot sāls mīklu, kas ir ļoti pateicīgs materiāls pašu darinātiem rotājumiem. Nopērc jau gatavu mīklu vai pagatavo to pats, izrullē vidēji biezā kārtā un izspied vai izgriez vēlamās formiņas, piemēram, zvaigznītes, sirsniņas, piparkūku vīriņus vai sniegpārsliņas. Kad masa ir sakaltusi, to var apgleznot vai nokrāsot. Pirms kaltēšanas atceries izveidot nelielus caurumiņus, lai var ievērt striķīti rotājumu iekarināšanai.

Bērniem noteikti patiks iesaistīties eglīšu rotājumu darināšanā un šādu iespēju noteikti vajag izmantot. Viens no materiāliem, ko var izmantot, ir filcs. To ir viegli griezt, no tā var veidot dažādas formas figūras, var līmēt vienu kārtu virs otras, sašūt, salīmēt kopā un darināt visvisādus rotājumus.

Vēl kāds interesants veids, kā darināt rotājumus, izkaltēt citrusaugļu šķēlītes, piemēram, apelsīna, greipfrūtu, citronu vai laima, tad nopūst ar sudraba vai zelta krāsu un izmantot kā iekarināmus dekorus. Oriģināli, aromātiski un interesanti! No pārtikas produktiem vēl var izmantot kanēļa standziņas – ar karsto līmes pistoli salīmē dažas kopā, iesien lentītē un izmanto kā aromātiskus rotājumus.

Foto: Shutterstock

Papīrs ir klasisks materiāls, ko izmantot rotājumu darināšanā. Izgriez no tiem sniegpārsliņas, salīmē trīs dimensionālus rotājumus, piemēram, eglītes, bumbiņas vai zvaigznītes, un iekarini eglītē šādus darinājumus. Skaisti izskatīsies izmantoti dekoratīvi papīri ar mirdzumu, piemēram, perlamutra, tāpat zīdpapīrs būs ļoti atbilstošs materiāls rotājumu darināšanai.

Sniegotam eglītes noformējumam var izmantot popkornu. Pagatavo to labi daudz un tad izmanto virteņu izveidei. Vari veidot garākas virtenes, savilkt izceptos graudus kādā stieplītē, kas izveidota sirsniņas formā, vai vienkārši savērt nelielos striķīšos un iekarināt eglē. Popkorna graudus var atstāt dabīgi baltā krāsa, bet var arī nopūst ar kādu krāsu.

Foto: Shutterstock

Laikietilpīgāks un piņķerīgāks process ir ar tamborēšanu, taču gala rezultāts atsver visu ieguldīto. Tamborēti eņģelīši, zvaigznītes, sirsniņas vai sniegpārsliņas ir rotājumi, kas uz zaļās eglītes fona jo īpaši skaisti izskatīsies. Starp citu, var uztamborēt drēbītes jau gatavām eglīšu bumbām, tādā veidā uzfrišinot jau apnikušo rotājumu izskatu.

Interesanti izskatīsies arī adīti rotājumi, piemēram, adīti piparkūku vīriņi vai ziemeļbrieži. Šīs idejas īstenošanai vajadzētu sagatavot kādus trafaretus, kas izgriezti uz cieta kartona. Tad tiem apkārt apšuj adītu audumu, bet var izmantot arī mežģīnes, tamborējumus, kādu svētku motīvu audumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!