Kurš gan nezina brīnumskaisto sniega bumbas rotājumu, kuru paņemot rokās un sakratot, nākas aizsapņoties par sniegotu ziemu, Ziemassvētkiem, skaistiem notikumiem un atmiņām? Tas tāpēc, ka apaļajā lietiņā sniegs krīt tik burvīgi lēni. Divtik liels prieks būs paņemt rokās šo rotājumu vai arī uzdāvināt kādam, ja tas būs pašu gatavots, turklāt tas itin nemaz nav sarežģīti – lūk, arī pamācība!

Nepieciešamie materiāli:

  • Stikla burka;
  • Destilēts ūdens;
  • Smalki dekoratīvie spīdumi baltā vai sudraba krāsā (var izmantot arī smalku mākslīgo sniegu);
  • Dekors burciņas saturam (eglīte, eņģelis, piparkūku vīriņš, mājiņa vai jebkas cits, ko viegli pielīmēt);
  • Koka klucīši vai kāda cita pamatne.

Pamācība soli pa solim:

Lai sniega bumbas imitācija izdotos skaista, nepieciešama ne vien glīta burciņa, bet arī dekors, ko pielīmēt pie vāciņa. Tā var būt eglīte, sniegavīriņš, eņģelīša figūriņa vai jebkas cits, tikai šajā gadījumā šim priekšmetam jābūt viegli pielīmējamam un ieliekamam burciņā, tātad ne lielākam par burkas spraugu. Ir divi varianti, kā šo figūriņu piestiprināt – viens no veidiem, pielīmēt to pie vāciņa, bet otrs – pie burkas pamatnes, tikai abos gadījumos iepriekš izdomā, kādā virzienā vēlēsies glabāt šo dekoru, tad arī attiecīgi jāpielīmē dekors.

Figūras pielīmēšanai nepieciešama līme, kas saskarsmē ar ūdeni neatliptu no virsmas.

Vispirms kārtīgi izmazgā un izskalo burciņu. Ja nepieciešams, nolīmē etiķetes, lai nekas neliecinātu par burkas iepriekšējo izmantošanu. Kārtīgi nomazgāt un izmērcēt vajadzētu arī figūriņu, lai tā ar laiku neiekrāsotu ūdeni. Vari piepildīt burku ar siltu ūdeni, pievienot nedaudz šķidrās ziepes, aizskrūvēt burku un tad kārtīgi sakratīt vairākas reizes. Izskalo vairākas reizes un burka būs gatava dekora veidošanai.

Pie burkas vāciņa vai burkas pamatnes (kā vēlies) pielīmē izvēlēto figūriņu. Šajā brīdī burkai ir jābūt pilnībā sausai, lai līme kārtīgi pielipinātu dekoru. Atstāj to uz kādu laiku sastingt.

Lej burkā, gandrīz līdz pašai augšai, destilētu ūdeni.

Pievieno spīdumiņus vai mākslīgo sniegu un cieši aizskrūvē vāciņu. Vairākas reizes sakrati burkas saturu, lai spīdumiņi izklīst pa visu trauku, un interesantais ziemas dekors ir gatavs!

Burkas apakšā, pie vāciņa, vari apsiet kādu dekoratīvu lentīti, lai noformējums izskatītos greznāks.

Skaistāk izskatīsies un stabilāk rotājums glabāsies uz virsmas, ja šīs sniegotās burciņas pielīmēsi pie kādas pamatnes, šajā gadījumā izmantoti koka klucīši, taču var izmantot ari jebko citu, piemēram, korķa pamatni, akmens masas pamatni vai dabīgu koka ripu. Uz pamatnes vari pielīmēt kādu dekorus, piemēram, spīdumus, eglītes formiņas vai citus rotājumus svētku noskaņā.

Starp citu, šī ir jauka ideja pašu gatavotai dāvanai! Ieliec burciņu kādā kastītē, apsien lenti un pasniedz kā dāvanu.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!