Foto: EPA/LETA
Lielbritānijā ievērojami pieaugusi piederības sajūta Eiropas Savienībai (ES), vēsta ziņu portāls "Euobserver.com"

Trešdien iegūtie balsošanas rezultāti uzrāda, ka par palikšanu ES balsotu par 3 % vairāk britu, nekā pagājušajā mēnesī, vēsta aptaujas organizētājs "YouGov". Šie rezultāti iezīmē lielas pārmaiņas kopš eirozonas krīzes 2011 un 2012 gadā, kad lielākā daļa britu vēlējās pamest ES, vērtē medijs.

45% Lielbritānijas iedzīvotāju atbalstītu palikšanu ES, bet 35% balstotu, lai no savienības izstātos. Šī kampaņa ir visapjomīgākā, kopš "YouGov" sāka veidot ikmēneša aptaujas par ES dalībvalstīm 2010 gada septembrī.

Analizējot datus, "YouGov" uzsver, ka augošais atbalsts Lielbritānijas ES dalībai varētu būt skaidrojams ar stabilu ekonomiskās drošības pieaugumu gan Lielbritanijā, gan ES.

"Viens iespējamais izskaidrojums šim atbalstam ir tāds, ka balsotāji paliek ar vien mazāk ieinteresēti pārtraukt status quo efektu, ņemot vērā, ka ar vien vairāk var izjust tā atlīdzinājumu", komentē organizācija.

Atpaujas organizētājs norāda arī uz nelielu pagrimumu "UK Indepence party" (Lielbritānijas neatkarīgā partija) popularitātē. Tā ir vienīgā Lielbritānijas partija, kas izveidojusi kampaņu, kura atbalsta ES pamešanu.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ir solījis pārrunāt valsts dalības nosacījumus ES ietvaros, bet tikai tad, ja viņš uzvarēs vēlēšanās.

Briti dosies uz balsošanu maijā, kuras solās būt visfragmentētakās vispārējās vēlēšanas šajā paaudzē Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!