Foto: Shutterstock

Lai gan daudzi pasaules iedzīvotāji vairs neatceras, kad pēdējo reizi saņēmuši īstu vēstuli pa pastu, Ziemassvētku vecītis šogad varētu tās saņemt rekordlielā skaitā – astoņus miljonus, par ANO trešdien paziņoto vēsta aģentūra AFP.

Tādu skaitu vēstuļu ar vēlmēm Ziemassvētku vecītim laikā ap svētkiem būs jāapstrādā visas pasaules pasta dienestiem, liecina Pasaules Pasta Apvienības (UPU), kas koordinē pasta dienestu darbību, aplēses.

Tas ir par diviem miljoniem vēstuļu vairāk, nekā lēsts tādā pašā pētījumā 2007. gadā. Kanādas, Francijas, Spānijas un Īrijas pasta dienesti jau ziņo par pieaugošu skaitu Ziemassvētku vecītim adresētu vēstuļu.

Pagājušajā gadā visvairāk tādu vēstuļu bijis Francijā – 1,7 miljoni, tai sekoja Kanāda ar 1,35 miljoniem, skaidro AFP.

Bieži vēstules ir adresētas vienkārši "Ziemassvētku vecītim Ziemeļpolā". Daudzas pasta iestādes ir izveidojušas oficiālas programmas, lai atbildētu šiem sūtījumiem, stāsta UPU. ASV pasts pat aicina cilvēkus atbildēt uz šīm vēstulēm, Ziemassvētku vecīša vārdā sūtot autoriem dāvanas, liecina dienesta vietnē publicētā informācija.

Kā "universālai superzvaigznei" Ziemassvētku vecītim tiek uzturētas pasta adreses daudzās pasaules malās, norāda UPU. Viena no populārākajām ir Somijas Ziemassvētku vecīša ciemats uz Polārā loka, uz kurieni pērn nosūtīti 500 000 vēstuļu no 192 valstīm, liecina Somijas pasta dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!