Foto: LETA



Rīgas mēram Nilam Ušakovam un premjeram Valdim Dombrovskim daļa iedzīvotāju svētkos nestu dāvanu, bet daļa – žagarus, parāda jaunākais "DNB Latvijas barometra" pētījums.

Lūgti iejusties Ziemassvētku vecīša lomā, nosakot, kuram pazīstamam cilvēkam par šā gada darbiem un nedarbiem viņi svētkos sagādātu lielāko dāvanu, bet kuram atnestu pamatīgu žagaru bunti, līdzīgi kā pagājušajā gadā lielāko dāvanu iedzīvotāji apsolījuši Rīgas mēram - 20%, bet žagarus - demisionējušajam Ministru prezidentam - 12%. Tajā pašā laikā 7% aptaujāto uzskata, ka Dombrovskis, gluži pretēji, būtu pelnījis dāvanu, bet 8% aptaujāto žagarus nestu Ušakovam.

Iedzīvotāju atbildes šajā jautājumā atšķiras arī atkarībā no sarunvalodas ģimenē.

Pētījuma autori gan norāda, ka aptauja tika veikta pirms Zolitūdes traģēdijas un ar to saistītajiem notikumiem un izmaiņām politiskajā darba kārtībā.

Līdzās iepriekš minētajiem politiķiem "DNB Latvijas barometra" respondenti Ziemassvētkos līdzīgi kā pērn labprāt apdāvinātu arī Ventspils mēru Aivaru Lembergu (5%), Valsts prezidentu Andri Bērziņu (4%), bijušo valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu (4%) un komponistu Raimondu Paulu (4%).

Taču salīdzinoši liela daļa aptaujāto uzskata, ka Bērziņš būtu pelnījis arī žagarus (7%). Viņam līdzās žagarus pelnījušo rindās minēts arī līdzšinējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (4%), Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (4%), jaundibinātās partijas "Latvijas attīstībai" vadītājs Einars Repše (4%) un labklājības ministre Ilze Viņķele (3%).

Tiesa, šogad Viņķele žagaru saņēmēju sarakstā minēta retāk nekā pērn. To pašu var teikt arī par Lembergu un eksprezidentu Valdi Zatleru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!