Foto: Publicitātes foto
Trīs dienu garumā - no 5.līdz 7.decembrim Rīgā bez dažādiem Ziemassvētku tirdziņiem, eglīšu iedegšanas pasākumiem notiek vēl virkne interesantu nodarbju, kurp doties kopā ar bērniem. Piedāvājam iepazīties ar dažām aktivitātēm, kuras būtu vērts apmeklēt. Tiesa, gluži par baltu velti tās nav.

Porcelāna rotājumu veidošana

Piektdien, 5.decembrī un sestdien, 6.decembrī no plkst.11 līdz 18 Rīgas Porcelāna muzejā ikviens aicināts līdzdarboties Ziemassvētku radošajā darbnīcā, izgatavojot jaukas Ziemassvētku dāvanas vai rotājumus no porcelāna.

Ziemassvētku radošajā darbnīcā mākslinieces Diānas Boitmanes vadībā būs iespēja izgatavot eglītes rotājumus vai piespraudi sniegpārsliņas formā, dekoratīvus porcelāna veidojums, apgleznot krūzītes, cukurtraukus vai citus praktiskus porcelāna priekšmetus – tās ir tikai dažas no iespējām. Turklāt specifiskas iepriekšējas iemaņas nav nepieciešamas. Dekoru veidošanai no porcelāna masas būs pieejamas ģipša sagataves, kurās iespējams atspiest vēlamo formu. Porcelāna apgleznošanā māksliniece sniegs ievadinstrukciju, tādēļ pasākuma organizatori aicina paturēt prātā labas idejas vai nākt ierosmes smelties uz muzeju, ieklausīties mākslinieces ieteikumos un lieliska dāvana būs gatava.

Porcelāna darbiem, kas tiks gatavoti darbnīcā, pēc tam nepieciešama pēcapstrāde un apdedzināšana, tāpēc gatavos darbus būs iespējams saņemt Rīgas Porcelāna muzejā no 19. līdz 23.decembrim.

Dalības maksa veidošanas darbnīcā EUR 7.50, apgleznošana (atkarībā no izvēlētā priekšmeta) no EUR 4.77 līdz EUR 10.67.

Ģimenes diena "Rīgas Doma dārgumi"

Sestdien, 6.decembrī, uz Ģimenes dienu "Rīgas Doma dārgumi" Adventes noskaņā aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs sadarbībā ar Rīgas Domu. Tā būs iespēja bērniem kopā ar vecākiem ieraudzīt, saklausīt, sajust kaut daļu no kultūrvēsturiskajām bagātībām, kuras Rīgai, Latvijai, Eiropai ietver jēdziens un reālija - Rīgas Doms.

Ģimenes dienas programmas "darba kārtība":

- plkst.11.30 mazie un lielie Ģimenes dienas dalībnieki pulcējas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vestibilā, lai pēc brīža, muzeja gida vadībā, dotos uz Rīgas Domu - pa slepeno eju.

- plkst.12 Rīgas Domā sāksies ērģeļmūzikas koncerts "Rīgas Doma ēŗģeļu skaņas", kas ilgs aptuveni 20 minūtes.

Foto: Publicitātes foto

Pēc koncerta sekos ekskursija ģimenēm "Iepazīstam Rīgas Doma baznīcu!", kas būs piemērota pat vismazākajam klausītājam. Savukārt pēc ekskursijas Ģimenes dienas dalībnieki varēs saņemt "Darba lapas", lai uzsāktu ģimenisku orientēšanās spēli "Meklējam un atrodam interesantas lietas Doma baznīcā!".

Noslēgumā - iespēja doties un apskatīt Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42; LR pensionāriem un skolēniem EUR 0,71.

Bērnu rīts - "Kad atnāk brīnums"

Svētdien, 7.decembrī plkst.12 muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" notiks pasākums bērniem, kura laikā bērni kopā ar Runci Albertu klausīsies pasakas, spēlēs spēles, ceļos laikā un meklēs, kur slēpjas brīnumi.

Foto: Publicitātes foto

Bērnu rītā mazie muzeja apmeklētāji, klausoties pasakas, runās par brīnumdariem - rūķiem, par Ziemassvētku brīnumiem un arī tiem nemanāmajiem brīnumiem, kas notiek katru dienu.

Pasākuma vadītāja – režisore Ināra Čakste atklāj: "Brīnumus mēs varam saskatīt visapkārt arī dabā, tie mūs māca mīlēt pasauli, būt saudzīgam pret dabu, dzīvniekiem un atcerēties nedarīt otram to, ko nevēlies lai dara tev."

Meklējot brīnumu, ikviens varēs doties ceļojumā cauri muzejam, spēlēt spēles, iepazīt jūgendstila skaistākos priekšmetus un pielaikot burvīgas cepures, kā arī meklēt muzeja Mājas rūķi.

Bērnu rītu vadīs režisore Ināra Čakste un muzeja pastāvīgais iemītnieks Runcis Alberts.

Ieejas maksa pasākumā 1.50 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!