Foto: Vida Press

Līdz pašai darbīgākajai naktij atlikusi vien 21 diena. Vismaz omulīgajam Ziemassvētku vecītim 24. decembra naktī krietni nāksies pasvīst. Taču vai tu esi aizdomājies, kā viņš pavada atlikušās 364 gada dienas? Lai to noskaidrotu, veikta apjomīga aptauja, kurā iztaujāti Lielbritānijas bērni par to, ko tad sarkanajā samtā tērptais onkulis visu gadu dara, vēsta Vida Press.

Aptaujā tika izjautāti bērni no piecu līdz astoņu gadu vecumam, un rezultāti ir visai intriģējoši. 21 procents domā, ka Ziemassvētku vecītis labprāt bauda britu tradicionālo ēdienu – zivi ar ceptiem kartupelīšiem. Teju piektā daļa (16 procenti) bērnu domā, ka Helovīnos Ziemassvētku vecītis noteikti pārģērbjas par lielu, oranžu ķirbi.

Taču izrādās, Ziemassvētku vecītim ir pavisam citi labākie draugi bez elfiem – 24 procenti bērnu domā, ka viņš labprāt svētdienās pusdieno kopā ar Zobu feju.

Sirsnīgo aptauju veica PhotoBox, kuri šogad izveidojuši arī asprātīgu kalendāru, kura attēlos galvenais varonis ir tieši Ziemassvētku vecītis. Drukas uzņēmums, lai iedvesmotos no bērnu atbildēm, tiem vaicāja, ko Ziemassvētku vecītis dara, kad ir pabeidzis dalīt dāvanas. Tā kā decembris vecītim ir visai spraigs, īstā atpūta sākoties janvārī, kad viņš atlaižas garās snaudās pie kamīna ar lācīti rokās (tā atbildējuši 69 procenti bērnu).

Februārī Ziemassvētku vecītis ir ļoti romantisks un visādi aplaimo Ziemassvētku vecenīti, apbārstot viņu ar glaimiem un mīlestības apliecinājumiem. Tāpat, bērni uzskata, ka Ziemassvētku vecītis, neskatoties uz savu noslēpumaino vecumu, labprāt dzimšanas dienā bauda garšīgu saldējumu. Kad netiek ēsti saldumi, viņš it nemaz nepievēršas brokoļiem – tikai trīs procenti no aptaujātajiem bērniem domā, ka zaļais dārzenis vecītim varētu garšot.

Bet kas gan varētu būt Ziemassvētku vecīša mīļākais dzēriens? Bērni zina – 26 procenti pārliecinoši izteicās, ka Ziemassvētku vecītis labprāt dzer aukstu alu. Pēc bērnu domām, vecītis arī labprāt dzied, krāso, gatavo ēst, dodas iepirkties, brauc ar skrituļdēli un pat lec ar gumiju.

Iedvesmojoties no bērnu fantāzijas plūdiem, PhotoBox kalendāra attēlos centušies parādīt, kā vien mācēdami, Ziemassvētku vecīša vaļaspriekus un nodarbes visa gada garumā, katram mēnesim veltot pa vienam attēlam. "Tas ir bijis krietni jautri – rakņāties pa bērnu iztēli, lai izveidotu Ziemassvētku vecīša gada kalendāru," stāsta Roberts Mejs, PhotoBox izpilddirektors. Un kas to lai zina, varbūt Ziemassvētku vecīša kundze saņems šādu pārsteigumu svētkos arī pati!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!