Foto: F64
Svētdien Rīgā līksmā noskaņā aizvadīts tradicionālais Ziemassvētku vecīšu skrējiens, kurā šogad skrējēji ar dalības maksu palīdzējuši sniegt atbalstu 42 smagi slimu bērnu māmiņu atbalstam - auklīšu dienesta nodrošināšanai.

Iepriekš pasākuma organizatori - Rīgas Starptautiskā Rotari klubs - informēja, ka skrējiens notiks jau astoto gadu. Kā ierasts, tajā pulcējas gan ģimenes, gan uzņēmumu komandas.

Kopumā skrējiens pulcējis gandrīz 700 dalībnieku, kas saziedojuši 10 000 eiro.

Rīgas Starptautiskā Rotari kluba prezidente Ingrīda Ķirse ir pateicīga par dalībnieku atbalstu. ”Mīļš paldies ikvienam, kurš Ziemassvētku sajūtu palīdzēja vairot, dodoties šajā kopīgajā skrējienā. Tik jautru un košu dalībnieku pulku Vecrīgā bieži nevar manīt, bet skrienošie Ziemassvētku vecīši šo dienu patiešām padarīja īpašu. Tik daudz ģimeņu un uzņēmumu komandu neliedza savu sirds siltumu un sniedza palīdzīgu roku, lai turpmāk ikdiena būtu vieglāka 42 ģimenēm. Man ir patiess prieks, ka atsaucība bijusi tik liela, ka mūsu labdarības skrējiena mērķis ir piepildīts,” teikusi Ķirse.

Pasākuma laikā par svētku noskaņu rūpējās jauniešu koris "Balsis" Inta Teterovska vadībā un pasākuma vadītājs Valters Krauze.

Skrējiena distance ir 1,5 kilometri, bet, tā kā skrējējus vieno kopīgs labdarības mērķis, tad šīs nav sacensības uz ātrumu.

Pasākuma organizētāji informē, ka līdzšinējos Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētajos Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienos pulcēti vairāk nekā 4000 dalībnieku, kuri kopumā saziedojuši gandrīz 75 000 eiro. Saziedotie līdzekļi veltīti tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, bērnu reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam un mobilajam bērnu veselības centram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!